13 juni 2018, 17:00 u

Namens het bestuur van de Werkgroep Artsen Advocaten nodig ik u graag uit voor de WAA Ledenbijeenkomst op woensdag 13 juni 2018 om 17.00 uur in het Beatrixgebouw aan het Jaarbeursplein te Utrecht (een routebeschrijving vindt u hier).

Het programma met als thema 'Orthopedische letsels' luidt als volgt:

17.00-18.00 uur: Drs. Hein ter Linden,plastisch chirurg (specialisme: pols): de gevolgen / beperkingen van polsletsels.
Hein ter Linden is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, de Nederlandse Vereniging voor Hand Chirurgie en werd in 2003 geregistreerd als 'European Board Certified Plastic Surgeon'. Naast zijn werkzaamheden in beide klinieken besteedt hij veel tijd aan scholing van andere handchirurgen.

18.45-19.45 uur: Dr. Lijkele Beimers, orthopedisch chirurg, MC Slotervaart, Reade en DC Expertise centrum Amsterdam. Ongevallenletsels van de schouder (o.a. cuff + fracturen).
Naast de algemene orthopedie en het plaatsen van heup- en knieprothesen heeft Lijkele als specifieke interesse gebieden: sportgerelateerde letsels van de schouder en elleboog, arthroscopische interventies (‘kijkoperatie’) bij schouderproblemen zoals bijvoorbeeld instabiliteit en tevens schouderprothesiologie.

20.00-21.00 uur: Mw. Drs. Wieneke Metsaars, orthopedisch chirurg, voet- en enkel specialist, bestuurslid Dutch Foot Ankle Society.
Abstract: Voet- en enkelletsels en de blijvende beperkingen. Traumatische enkel- en voet letsels kunnen behoorlijke impact hebben op het algemeen en dagelijks functioneren. Sommige van deze letsels worden initieel gemist en onderschat. Dit heeft invloed op de behandeling en de uiteindelijke uitkomst van het letsel. Adequate diagnose stelling is dus essentieel voor het beste eindresultaat. Naar aanleiding van casuïstiek zal Wieneke Metsaars een aantal voet- en enkel letsels beschrijven. De weg van ongeval naar behandeling en naar uiteindelijk eindstadium en de vertaling naar functionele beperkingen volgens de AMA guide zullen worden besproken.

Aanmelding
U kunt zich aanmelden door middel van het --aanmeldingsformulier-- waarop de bij ons bekende gegevens reeds zijn ingevuld. Vergeet niet op "verzend" te klikken. Toelating geschiedt op volgorde van ontvangst van uw aanmeldingsformulier in het online inschrijfsysteem.

Annulering
Indien u na aanmelding onverhoopt verhinderd bent verzoeken wij u dat zo spoedig mogelijk aan het secretariaat door te geven. Indien wij niet van u vernemen gaan wij ervan uit dat u deelneemt.

PO-punten
Door deelname aan het volledige programma kunt u 3 punten behalen. Bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing is de bijeenkomst voor artsen geaccrediteerd voor 3 uur.

Graag tot ziens op 13 juni a.s.!


Meer data