13 juni 2018, 17:00 u

Het programma met als thema 'Orthopedische letsels' luidt als volgt:

17.00-18.00 uur: Drs. Hein ter Linden,plastisch chirurg (specialisme: pols): de gevolgen / beperkingen van polsletsels.
Hein ter Linden is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, de Nederlandse Vereniging voor Hand Chirurgie en werd in 2003 geregistreerd als 'European Board Certified Plastic Surgeon'. Naast zijn werkzaamheden in beide klinieken besteedt hij veel tijd aan scholing van andere handchirurgen.

18.45-19.45 uur: Dr. Lijkele Beimers, orthopedisch chirurg, MC Slotervaart, Reade en DC Expertise centrum Amsterdam. Ongevallenletsels van de schouder (o.a. cuff + fracturen).
Naast de algemene orthopedie en het plaatsen van heup- en knieprothesen heeft Lijkele als specifieke interesse gebieden: sportgerelateerde letsels van de schouder en elleboog, arthroscopische interventies (‘kijkoperatie’) bij schouderproblemen zoals bijvoorbeeld instabiliteit en tevens schouderprothesiologie.

20.00-21.00 uur: Mw. Drs. Wieneke Metsaars, orthopedisch chirurg, voet- en enkel specialist, bestuurslid Dutch Foot Ankle Society.
Abstract: Voet- en enkelletsels en de blijvende beperkingen. Traumatische enkel- en voet letsels kunnen behoorlijke impact hebben op het algemeen en dagelijks functioneren. Sommige van deze letsels worden initieel gemist en onderschat. Dit heeft invloed op de behandeling en de uiteindelijke uitkomst van het letsel. Adequate diagnose stelling is dus essentieel voor het beste eindresultaat. Naar aanleiding van casuïstiek zal Wieneke Metsaars een aantal voet- en enkel letsels beschrijven. De weg van ongeval naar behandeling en naar uiteindelijk eindstadium en de vertaling naar functionele beperkingen volgens de AMA guide zullen worden besproken.

PO-punten
Door deelname aan het volledige programma kunt u 3 punten behalen. Bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing is de bijeenkomst voor artsen geaccrediteerd voor 3 uur.


Meer data